Читалище „Просвета“ в квартал „Долапите“ е тазгодишният носител на голямата награда „Златната гъдулка“, стана ясно вчера. Призът се връчва за цялостно постижение. 
При колективите първа награда журито присъди на читалищата „Св.св.Кирил и Методий“ в кв.Средна кула и „Отец Паисий“ в село Мечка, Ивановска община. Втора награда получиха читалищата „Васил Левски“ в Сандрово и „Възраждане“ в свищовското село Българско Сливово. Третите награди отидоха при читалищата „Тома Кърджиев“ в Червена вода и „Св.Димитър Басарбовски“ в Басарбово. 
В раздела „Индивидуални изпълнители“ на първо място бяха класирани гъдуларят Кольо Димов от с.Червенци, Варненско, и певецът Петър Стойчев от Ветово. Втора награда получиха две русенски певици - Катрин Калинова и Бонка Алтънова. Две трети награди бяха присъдени на Рая Минкова и Драгомира Драгомирова от Русе.
Поощрения получиха Емир Бенай Сабри от с.Черногор, вокалната група на ЦПЗ и център „Решения“ от Русе и певците Росица Антонова от Писанец и Радослав Радоев от  Русе.