Човек с неустановена самоличност е изгорял в тухлен коптор в местността „Христо Македонски“, която се намира вдясно от бул.“България“ в посока Дунав мост над 13-етажните блокове „Петър“ и „Калоян“. Тялото е толкова силно обгоряло, че дори не се разбира дали е на мъж или на жена.
Сигналът за фаталния пожар е получен на тел.112 в 2 часа вчера призори. В района са изпратени екип огнеборци от Втора противопожарна служба, специализиран пожарен джип и патрул от Второ РПУ. Огнеборците и полицаите се качили до постройката пеш по пътеката, тъй като до там не може да стигне никакъв автомобил. Там те са видели голи тухлени стани на спомагателна постройка и срутени тлеещи останки от дървен покрив. След загасяне на огъня униформените вдигнали основната греда на покрива и установили, че под нея лежи изгоряло до неузнаваемост човешко тяло.
На място е повикана дежурната оперативна група в ОДМВР и съдебният лекар. Следи за умишлен палеж не са открити и тялото е откарано в Съдебна медицина за аутопсия. До вчера вечерта по случая нямаше допълнителни данни. Освен това около коптора няма други постройки и затова липсват свидетели, които да кажат кой го е обитавал.
Предполага се, че загиналият е бездомник, който се е подслонил в запуснатия имот. Вероятно в неделя вечерта той се е почерпил и заспал до запаления да се сгрее огън, за да не се събуди повече.