Дребни дилъри и наркомани са задържани по време на вървящата акция за противодействие на битовата престъпност.
В събота около 1.30 часа след полунощ на ул.“Мостова“ наряд на Първо РПУ е задържал стара 21-годишна познайница, която системно се дрогирала. При обиска в нея е намерено хартиено пликче с половин грам хероин. Момичето живеело съвсем наблизо и се прибирало в дома си, за да си боцне дозата. Срещу него е заведена преписка.
Вечерта в 22.20 часа полицейски служители от Бяла извършили обиск на две съмнителни момчета на ул.“Никола Вапцаров“, които били до паркиран „Крайслер“. При него в джобовете на 24-годишен софиянец е открита метална кутия със седем найлонови пликчета с по 10 грама марихуана. При огледа на крайслера, който в момента бил ползван от беленчанина И.С, на 21 г., са намерени два плика и метална кутийка със суха трева и две пакетчета от сив станиол, в който също имало марихуана.
В хода на разследването се установило, че миналата година И.С. пак бил заловен с марихуана, но съдът му наложил само 1000 лева глоба, тъй като прегрешението му било за първи път. Сега обаче го очаква доста солидна санкция.
В неделя в полунощ криминалисти от ОДМВР забелязали на паркинга на „Кауфланд“ в „Дружба 3“ петима младежи до паркирани опел и пежо. След като цивилните ченгета се приближили до компанията, 23-годишната П.С. се объркала от страх и изхвърлила пред тях две найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество, което приличало на хероин. При огледа криминалистите открили още две пликчета със същото вещество, а до една от колите било намерено топче марихуана и пликче с жълтеникаво кристално вещество.
Петимата са задържани до изясняване кой от мъжете е продавал дрогата.