Десетки оферти за евтини почивки крият капани за потребителите. Ако ти предлагат нещо за 10 лв., а то реално струва 30 лв., няма как да не останеш неприятно изненадан.При такива случаи има нещо спестено и обикновено клиентът го научава, когато отиде на място. Най-често се спекулира с паркинга. Когато се сумират всички изненади, цената става доста по-висока. За да не останете разочаровани, не бързайте, проучете пазара, осведомете се за мненията на останалите курортисти. Това заявиха по Нова телевизия Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма и Богомил Николов от Активни потребители.  
 
По думите им, ако има повишаване на цените, то ще е едва доловимо. Печели се не от високи цени, а от обороти.
 
„Към момента се наблюдава едно сравнително равнище на цените по морето като миналата година. Топ хотелите обаче вече са пълни. В този смисъл може да има повишение на цените в другите хотели”, коментира Константин Занков.
 
„Наемането на апартамент за дълъг период естествено е най-изгодно, отколкото хотелското настаняване. Но второто дава много други възможности, за да може пълноценно да си починем от гледна точка на изхранване и включени други допълнителни услуги. Съобразно това как човек обича да почива, така е най-добре да се избере вариант”, обясни Занков.
 
„Не смятам, че се очаква драстично увеличение на цените за българите. Очакванията за силен сезон идват от повечето чужденци, които се очаква да дойдат”, заяви от своя страна Богомил Николов от асоциация "Активни потребители".