Двамата румънски цигани, задържани за грабеж и кражба на пари от украинец и молдовец на бул.“България“, остават за постоянно в ареста. 
Криминалните ветерани явно бързо са проучили хватките на българските си колеги и се опитаха да си издействат свобода с обяснението колко са болни и как единият трябва да се грижи за малкото си дете, но удариха на камък.
Мотивите за решението на състава на Районния съд са, че 46-годишният Кристиян Влад и 53-годишният Кристиян Димитриааде са многократно осъждани за кражби, лежали са в затвора за по 3 и 4 години и могат да извършат други престъпления или да се укрият като граждани на Европейския съюз.
Двойката се правела на полицейски патрул и в събота и неделя последователно спряла след Дунав мост украинец и молдовец, от които успяла да прибере 400 долара и 400 евро. В единия от случаите нещата загрубели и 46-годишният Влад насочил към набелязаните жертви пистолет, сочат събраните от прокуратурата данни.
След получаването на сигналите от пострадалите чужденци  русенските криминалисти със съдействието на Гранична полиция откриха, че фолксвагенът, с който е извършено първото престъпление, се води на Кристиян Влад и в понеделник вечерта той бе заловен на Дунав мост с БМВ. В него беше и Кристиян Димитриааде.
Опитите на адвокатите на двамата да издействат по-леки мерки за клиентите си, защото са болни от диабет, имат високо кръвно налягане и проблеми с черния дроб, не сполучиха.
Щом тези заболявания не им пречат да извършват престъпления, значи могат да стоят с тях и в ареста, сметна съдията.
Мярката може да се обжалва на 15 юни пред Окръжния съд.