Широки усмивки, обаятелно присъствие, неподправена доброта и изключително позитивно отношение. Това са първите впечатления след среща с двете сестри Мирела и Пресияна Димитрови, които бяха на крачка от върха на популярното телевизионно предаване „България търси талант“. А доказателство за това, че първото впечатление никога не лъже, е и стремежът на майка им Лилия да запази човешкото отношение у тях, да бъдат концентрирани върху себе си в позитивна посока, да не използват некоректни средства по пътя към славата и да не изкривяват понятието за амбиция. 
Учудващо, но вероятно следвайки тези съвети, момичетата с ангелски гласове тръгват към шоуто без нагласата, че трябва непременно да спечелят. 
Записахме се, защото това е ново и различно изживяване, друга емоция, за да ни види публиката, за да покажем нашите възможности, за да се срещнем с нови хора. Не сме очаквали въобще, като сме се записвали, че ще стигнем дотук. Това, което искахме, е да се представим на ниво. Ние последователно се борехме за следващия етап. От предварителните кастинги се молехме само да стигнем до кастингите, от кастингите само до елиминациите, от елиминациите само до полуфинал, от полуфинал само до финал, обясняват талантливите русенски певици. 
И Мирела, и Пресияна са категорични, че
дори за секунда не ги е било яд, че не са спечелили първо място
Единствено в момента, в който е станало ясно, че остават само двама участници, може би е припламнала надежда, че те ще са победителите. Момичетата обаче изключително много се радват на успеха на „Виво Монтана“. Обяснението им за тяхното второ място е, че всички участници са били много добри и затова гласуването на финала е било сложно. 
Бяха събрани страшно силни участници. Имаше и много разнообразни таланти, които отпаднаха. Конкуренцията между нас беше в добрия смисъл на думата, поне ние го приемахме по този начин. Не бяхме тръгнали с нагласата, че трябва да спечелим. Ние не можахме да повярваме, че сме в Топ 3. Невероятно беше чувството, като разбрахме, че сме толкова напред, споделят момичетата с ангелски гласове.
Според майка им Лилия „Виво Монтана“ са много добър оркестър, професионален състав с многобройни изяви, публика, платени участия, а балканската музика също е изиграла роля. 
„България търси талант“ е формат, който не е чисто певчески, а това прави всичко много трудно, защото първо трябва да се докажат пред всички останали таланти, а след това и сред певците. Ако беше певчески, щеше да е малко по-лесно, казва Лилия.
Мирела и Пресияна смятат, че ако не бяха избрали именно песента „And I Am Telling You“ от един от популярните мюзикъли на Бродуей „Мечтателки“ („Dreamgirls“), нямаше да са на второ място. Ние бяхме верни на стила си. Песента е много силна, технична, сложна и показва много възможности. Можеше да изпеем чисто комерсиално българска песен, но български песни сме пели в чужбина и сме вдигали цели зали на крака. Ако имаше повече етапи в предаването, щяхме да изпеем и българска песен, обясняват момичетата. 
След финала на шоуто Мирела и Пресияна изпитват смесени чувства, като
едновременно са щастливи, но и тъжни, тъй като ще им липсва цялата обстановка
Самият екип е страхотен, създава такова спокойствие. Съставен е само от професионалисти,  интелигентни, позитивни хора, с които се работи много приятно. Журито и участниците също бяха страхотни и страшно много ще ни липсват, защото се сближихме с тях. Щастливи сме, че имахме възможността да се запозаем и с хора, с които имаме общи интереси. Самата емоция да пееш пред такава голяма публика, на такава голяма сцена - всичко това ще ни липсва много, казват Мирела и Пресияна. 
Покрай предаването двете момичета се запознават и с редица известни изпълнители, от които получават множество похвали. Сред тях е и Камелия Тодорова, която ги представи на големия финал. Решението тя да ни представи е на екипа. Запознахме се с нея, тя много ни хареса и каза, че имаме страхотни и големи гласове, разказват талантливите певици. 
И двете споделят, че искат всичко да започне отначало и пак да се повтори същият формат със същите участници и екип. На същото мнение е и майка им Лилия, която неотлъчно е до своите дъщери и ги подкрепя във всяко начинание. Накрая всички плакаха за екипа, всички участници станаха много големи приятели и се разделиха със сълзи на очите, а сега постоянно поддържат връзка, обяснява Лилия. Момичетата пък са на мнение, че най-хубаво ще е, ако оттук нататък някой им помогне да доразвият невероятния си талант. 
Всъщност историята със записването на чаровните русенки в този сезон на „България търси талант“ е странна и се случва съвсем спонтанно. Пресияна вижда рекламата на предаването и решава да се запише. Самата тя миналата година също е участвала, като е имала 4 пъти „да“, но на елиминациите не е могла да продължи. Същевременно и Мирела има силно желание да участва в предаването, но понеже са сестри, решават, че все пак ще са си конкуренция.
Двете се разбират тази година Пресияна да участва, а Мирела следващ път
До 2 часа през нощта преди кастинга писах есе по химия. Сутринта станах, отидох да го предам в училище и заминахме на предварителен кастинг в София. Пресияна обаче се разболя сериозно и нямаше глас. Решихме отиването ни да не е било напразно и аз също да се явя, разказва Мирела. Така се явяват и двете, като Пресияна предупреждава, че не е много добре, но от екипа чуват началото на песента и разбират за какъв талант става въпрос. 
Впоследствие решението на журито да бъдат дует е изключително изненадващо за двете момичета, тъй като до този момент никога не са пели заедно. Това е голямо предизвикателство както за Мирела и Пресияна, така и за тяхната музикална педагожка Аделина Колева от Горна Оряховица предвид краткото време. Тя ни сформира като дует и се сработихме много бързо. Притеснявахме се да не се изложим една друга и затова се постарахме всичко да е перфектно. След участието ни учителката ни похвали, а това го прави много рядко, споделят двете чаровници.  
По думите им Аделина Колева, при която са вече пет години, е педагог номер едно в България. Тя има ученици от цяла България, всеки ден я засипват с молби за нови ученици, а тя когото хване, го прави невероятен певец. Работи изключително професионално, а нейни ученици винаги са победители във формати, обясняват сестрите.
Най-малко веднъж седмично двете сестри пътуват до Горна Оряховица, а през останалите дни репетират самостоятелно поне по час.
Имат и график, който спазват, защото иначе съседите се сърдят
Времето им за пеене е от 8 до 10 вечерта. 
Трудно, но двете момичета успяват да съчетават музиката с уроците. Пресияна е осми клас, а Мирела десети, като и двете са възпитанички на Училището по европейски езици и въпреки многобройните ангажименти, конкурси, участия, пътувания, могат да се похвалят с отлични оценки. Категорични са, че пеенето учи на труд и дисциплина. Успяват да си разпределят времето правилно, да си организират ежедневието и по никакъв начин не оставят ученето на втори план. 
Училището е доста тежко като програма и изисквания, но ръководството винаги ги е разбирало и има много добро отношение към всичко, което правят. Много са отворени към изявите на всички талантливи деца, които учат там. Самият преподавателски екип предразполага и стимулира изявите на децата, казва Лилия. 
Мирела и Пресияна не разполагат с никакво свободно време, а понякога дори се случва майка им да ги вземе от училище, като им е приготвила в колата кутии с храна, а те да си учат уроците си, докато пътуват. Мирела харесва географията и литературата, а Пресияна няма любим предмет.
Трудно е, но това ни е станало ритъм на живот. Не обичаме да няма какво да правим. Обичаме постоянно да сме ангажирани и това ни допада. Ако няма какво да правим, не се чувстваме на мястото си. Много хора се чудят как така обичаме постоянно да сме ангажирани, но наистина това се превръща в начин на живот, казват Мирела и Пресияна. 
По този повод момичетата споделят, че репетициите за шоуто „България търси талант“ са целодневни, а това което се вижда за два часа на екран, се прави три дни от сутрин до вечер, тъй като всеки един детайл се изпипва. 
Все пак през малкото свободно време, което им остава, обичат да излизат с приятели и
обожават да четат, а Мирела буквално е болна на тема четене
Обичат любовни, исторически и крими романи. Пресияна пък с удоволствие гледа музикалните филмчета по „Дисни чанъл“, които са професионално направени по западен модел. Сред любимите им занимания са и разходките из Русе, като са на мнение, че родният им град е страхотен, особено след промените и обновяването. 
Приятелите ни толкова много ни се зарадваха, всички казаха, че са ни подкрепили. Посрещнаха ни страхотно. Преди финала пък доста хора ни разпознаваха. Благодарни сме на всички, които ни подкрепиха. Дори са ни направили плакати за финала и са ги разлепяли по собствена инициатива. Освен това се създадоха много Фейсбук страници, инстаграми, разказват момичетата. Между всички ангажименти обаче все още не са намерили време да се разходят, за да видят реакциите на хората след финала на предаването. 
В семейството на Мирела и Пресияна никой не се занимава с музика. Баща им Вили Димитров е прокурор и преподавател по право в Русенския университет, а майка им Лилия - експерт по стоков контрол във фирма „Тотал контрол“. Дядо им обаче е свирил на тромпет в танцовия ансамбъл „Найден Киров“, а техните прабаби и прадядовци също са пеели и свирили. Но не това ги запалва по музиката. Мирела и Пресияна съвсем
случайно започват да пеят, а от приятно занимание това става огромна част от ежедневието им
В първи клас трябваше да ме запишат в училище „Христо Ботев“ и решиха да посочат всички възможни паралелки, включително и паралелката по изкуства. Оказа се, че трябва да премина предварителен изпит, а учителката по пеене много ме хареса. Извика ме на репетиция във вокална група „Слънце“, а Пресияна започна да остава с мен, за да не бъде сама. Постепенно и по-малката сестра започва да пее, двете се утвърждават като солистки и талантът им започва да печели все по-голямо признание. Оттогава няма ден, в който да не пеят, и много обичат това, което правят. Започват да се явяват на конкурси, които печелят, и трупат редица награди зад гърба си. 
Има родители, които се опитват да насочат децата си да се занимават с нещо извънкласно, а те имаха шанса в първия момент да усетят таланта си, защото всеки има някакъв талант, но много хора губят време, лутайки се да го намерят. Убедена съм, че плувци и тенисисти от тях не може да стане. Много се радвам, че пеенето им помогна да постигнат всичко това, казва майката Лилия.  
Оттук нататък Мирела и Пресияна продължават да се занимават с музика. За лятото все още не са си начертали планове, но с нетърпение чакат времето за море. Не си правят дългосрочни планове, но до края на годината със сигурност трябва да отидат в Италия, където да запишат и клипират две песни от италиански композитор. Пресияна я очаква и участие в „Пирин Фолк“ през септември.