Във ваканционно селище Албена днес, 10 юни, стартира петото издание на аматьорския турнир по футбол Албена къп, чийто награден фонд е 15 000 лв. Първите срещи са от 9.30 часа на стадионите в Албена, а финалният мач е в неделя от 11 часа.
В турнира участват 24 отбора, които бяха разпределени в 6 групи по 4 тима. За футболните шампиони на Албена къп са приготвени 3200 лв., паричните премии са до осмо място. Право на участие имаха всички отбори, регистрирали се съобразно утвърдения от организаторите образец на интернет страницата www.albenacup.com и след заплащане на съответната такса. Всеки тим се състои от минимум  8 състезатели. Албена къп включва и турнир по тенис на маса, в който най-добрите ще си разделят общо 3000 лв.
За първи път тази година е организирана специална вечер „Приятелството във футбола“, която ще с проведе тази вечер в Бийч Клуб Ганвие. На нея ще бъдат раздадени 15 от официалните топки, с които ще се играе на започващото във Франция Европейско първенство.
Организаторите от Албена и Турист Спорт Холидейс са се погрижили лятото да започне с много емоции, съчетани с отличните хотели и перфектните спортни съоръжения на комплекса.
Още информация и много снимки ще намерите в сайта www.albenacup.com, както и във Facebook страницата Albena Cup.