Резултатите от първото за учебната 2016-2017 година класиране за прием в детските градини в Русе излизат днес и ще бъдат публикувани в сайта на общината. За обявените 1012 свободни места са подадени 993 заявления за деца, родени през 2013 г., които ще посещават детските градини от 15 септември в първа възрастова група. Във всяка група ще има по 22 деца, както е по наредба.
Всички кандидатствали деца ще бъдат в списъците на класираните, но въпросът е в подредбата на желанията, каза за „Утро“ шефът на общинския отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев. Той обаче посочи, че децата намаляват, като дори за детските градини в кварталите „Дружба“ и „Чародейка“ има спад в подадения брой заявления.  
Щерев подчерта, че срокът за записване започва от 13 юни и продължава до 24 юни включително. Най-силен наплив традиционно има към учебните заведения в центъра и в кварталите „Здравец“ и „Възраждане“, като родителите избират забавачница, която да е близо до дома или работата им. Най-желани остават градините „Радост“, „Слънце“, „Здравец“ и „Чучулига“.