На 11.06. ваканционно селище Албена е домакин на Директорски рекламен тур, организиран от фирма ICS TRAVEL GROUP за най-добрите туристически агенти на Руската федерация, съвместно с ваканционно селище Албена и българския туроператор VASSY TRAVEL. Събитието е от особена важност, тъй като дава възможност на туристическия бранш да обмени актуална информация за продажбите и предлагането на България като желана дестинация от крупните туристически фирми в Русия. 
В рамките на събитието руският туристически елит ще има възможност лично да се запознае с предимствата на региона и страната ни в областта на ваканционния отдих, включително и с едни от най- популярните сред руските туристи хотели. По време на формата известни хотелски вериги и ваканционно селище Албена ще презентират новостите за този сезон, както и готовността си за посрещане на гости от Руската Федерация. 
По данни на водещи руски медии и информационни агенции, България е на четвърто място сред най-популярните сред руските граждани направления, като челните места продължават да заемат Италия, Испания и Гърция, причината за което ще бъде сред обсъжданите теми.
Конференцията ще се проведе в хотел "Фламинго Гранд". 
Началото е в 10:00 ч. В конференцията ще вземат участие 33-ма директори на водещи руски турфирми, а също така и представителят на най- големия професионален туристически портал TourDom.ru /проект на информационната служба БАНКО/ - г-жа Елена Комарова, чието присъствие е гаранция, че дискутираните въпроси ще бъдат широко отразени в руските медии. Сред почетните гости на събитието ще присъства и  представител на Генерално консулство на Руската Федерация г. Варна.
Темата на конференцията е „Перспективи в развитието на руския туризъм в България“
Програмата е с продължителност 10:00 ч. - 11:30 ч.