„А“ група или Висшата лига да е в състав от 14 отбора, гласуваха вчера в София пратеници на български клубове. На срещата в хотел „Експо“ бяха представителите на „Дунав“ д-р Симеон Симеонов, изпълнителният директор Ивайло Петков, администраторът Огнян Цветанов. Свои хора бяха изпратили „Левски“, „Лудогорец“, „Берое“, „Ботев“ /Пд/, „Славия“, „Литекс“, „Локомотив“ /Пд/, „Черно море“, ЦСКА, „Монтана“. На опашката с претенции за мнение и евентуална заявка за елита се наредиха и емисари на куп „грандове“ от втора, че и от трета дивизия - „Верея“, „Нефтохимик“, „Локомотив“ /ГО/, „Пирин“ /Благоевград/, „Ботев“ /Враца/, „Спартак“ /Пл/ „Поморие“, „Черноморец“ /Балчик/, „Несебър“, „Оборище“ /Панагюрище/, „Ботев“ /Гълъбово/, „Банско“, „Созопол“, „Пирин“ /Разлог/, „Етър“ /ВТ/. 
Кои ще са тези 14 отбора? Десетте са ясни - досегашните 9 плюс „Дунав“. Сред участниците в елита ще е и „Литекс“, което означава, че става дума за новия ПФК ЦСКА ЕАД със собственици Гриша Ганчев, Юлиан Инджов и Христо Стоичков. Ето и парадокс, тъй като старият ПФК ЦСКА АД, който е в процес на фалит, също имаше представител - синдикът Дора Милева, от която се очаква да подаде заявка за тим в „Б“ група. Новият ЦСКА /“Литекс“/ получи право да гласува, но не и автентичния с многото дългове. Зад табелата „Литекс“ седеше синът на Гриша Ганчев - Данаил.
„Ние не сме „Литекс“, ние сме ЦСКА“, каза Ганчев-младши и разсмя присъстващите.  
„Групата до 14 отбора ще бъде допълнена с „Локо“ /ГО/, „Верея“, „Нефтохимик“ и „Литекс“ /ЦСКА“- б.р./“, каза зам. изпълнителният директор на БФС Павел Колев, който пък нарече новата „А“ група „Първа лига“. 
В случая става дума само за предложения. Последната дума ща принадлежи на Изпълкома на футболния съюз, който ще заседава днес.
Иначе първенството ще върви в 26 кръга, след което отборите ще бъдат разделени на първа шестица и втора осмица. Шестте тима ще определят в 10 мача шампиона и участниците в евротурнирите. Втората осмица ще е в две подгрупи - в първата ще са 7-ият, 9-ият, 11-ият и 13-ият в класирането, а останалите ще са в другата. Те ще играят по 8 мача до старта на плейофите. 
Първите два отбора от всяка група ще определят след 1/2-финали и финал отбора, който ще играе един мач за място в Лига Европа с последния от тези, които имат право на участие в турнира.
Третият и четвъртият от групите пък ще определят изпадащите отбори и тимовете, които ще отидат на бараж. Ще има един изпадащ и два баража срещу с втория и третия от „Б“ група.