400 килограма боклуци - пластмасови отпадъци, стъклария, хартия, опаковъчни торбички и какво ли още  не - извадиха от храсталаците и тревните площи покрай хижа Приста включилите се в акцията „Да изчистим България заедно“ над 100 общинари. От успоредно на булевард „България“ локално платно са извозени още около 1,7 тона отпадъци, събирани на купчини. 
В провеждащата се пета поредна година акция се включиха и представители на областната управа начело с областния управител Стефко Бурджиев, който сложи ръкавици и смело навлезе в шубраците, за да почисти нахвърляните там отпадъци. Теренът, който областните служители почистиха, заедно с асоциация „ВиК“, Регионалната митническа дирекция и 200 доброволци от „Монтюпе“, се простираше от Телевизионната кула по ул.“Генерал Кутузов“ до разклонението на ул.“Мальовица“. Много от служителите си бяха взели и помощници - в надпреварата, събрала 400 чувала боклуци, бяха и децата им. От компания „Монтюпе“ дариха чували и ръкавици за почистването и осигуриха транспорт от различни точки на града до мястото на чистене. 
Младежкият парламент към Общинския младежки дом пък амбицира и присъедини към хигиенната инициатива свои гости - младежи от Испания, Португалия, Турция, Румъния и Гърция. Този път те почистваха зоната около Музея на транспорта. Над 40 ентусиасти чистиха рамо до рамо и крайният резултат беше 30 чувала с боклук. Най-интересната „находка“ на младите ентусиасти беше броня от стара кола.