С още две жертви се увеличи черният списък на загиналите на пътя Русе-Бяла. Малко след 8 часа вчера движеща се към Бяла „Тойота“ с румънска регистрация започнала изпреварване в забранен участък малко преди разклона за Две могили и се блъснала челно в пътуващ към Русе тир „Волво“, също с румънски номера. След удара тойотата лумнала в пламъци и пътуващите в нея двама души са изгорели.
52-годишният шофьор на камиона не е пострадал физически, травмата при него е психологическа, макар че не е имал никаква възможност да предотврати трагедията. Той е отказал преглед на място от пристигналите спешни медици, алкохолната му проба е отрицателна.  
Сигналът за произшествието е подаден от идващ към Русе шофьор. Бързата намеса на пожарникарите е предотвратила опасността огънят да обхване и тира.
Самоличността на загиналите вчера не беше установена, вероятно днес ще стане ясно кои са те.
Тази поредна трагедия отново поставя въпроса за липсата на реални санкции за чужденците, които нарушават правилата за движение у нас. Фактът, че те са практически безнаказани, често ги освобождава от задръжки и поведението им на пътя е отвъд ръба на здравия разум и дори на инстинкта за самосъхранение. В самата Румъния, в Гърция и останалите съседни на България страни това е немислимо. Глобите са жестоки, отнемат се книжки, свалят се регистрационни номера, задържат се автомобили. И дори и най-смелите авантюристи имат не едно, а сто наум, преди да си позволят да рискуват.