Новата шампионка на Ролан Гарос Гарбине Мугуруса си позволи да отправи критики към Патрик Муратоглу, треньор на Серина Уилямс. Преди финала специалистът заяви, че съдбата на мача е изключително в ръцете на американката, като по този начин подцени качествата на младата испанка.

"Муратоглу сбърка, въпреки че това му е работата, той е треньор на Серина. Аз обаче не обърнах внимание на тези думи, тъй като не съм съгласна с тях. Във финала аз доминирах на корта", гордо обяви младата тенис звезда.

"Ролан Гарос е испански турнир", продължи тя. След победите на Рафаел Надал е много приятно да стана шампионка тук. Работиш цял живот, за да стигнеш до такова постижение. Клеят за мен като испанка е невероятна настилка".

Мугуруса също така призна, че победите на Анжелик Кербер на Аустрелиън Оупън и Флавия Пенета на Ю Ес Оупън са я мотивирали допълнително.

"Мислих за това. Снощи (преди финала) си казах: Давай, ти можеш. Когато виждаш как други тенисистки побеждават, как се появяват нови лица, ти започвах да мислиш, че можеш да станеш едно от тях. Щом Кербер успя, и аз мога, и други. Разбира се, полезно е, когато се появяват нови лица".