Апарат „Уромик“, който е последният от комплекта за изследвания на жени с урогинекологични проблеми, е доставен в специализирания Урогинекологичен център в АГ комплекса. Чрез него ще се прави прецизна диагностика при изпускане по малка нужда. Това състояние е много сериозно, тъй като 900 000 жени в страната страдат от него, а 30 000 тотално не задържат урина, което им проваля целия живот, посочи началникът на АГ комплекса д-р Георги Хубчев. Той е главен инициатор за доставката на целия комплект за урогинекологични изследвания, който в Русе е единствен в цялата страна. За ценната покупка д-р Хубчев загатна още на тържеството по случай Бабинден.
С тази апаратура се прави урофлоуметрия /изследване на количеството отделена урина и времето, за което е отделена - б.а./ и цистотонометрия /инвазивно изследване на налягането в пикочния мехур - б.а./, които дават възможност да се постави съвсем точна диагноза на жени, които се изпускат или не задържат урина. Така се преценява дали да се прави операция, какъв точно тип да бъде интервенцията или изобщо да се отхвърли и да се премине към медикаментозно лечение, обясни д-р Хубчев. Апаратът е със съвременен софтуер и изследванията се правят без упойка. Консумативите са на стойност 64 лева за пациентка и не се поемат от здравната каса. Отделно на пациентки с по-големи усложнения се падат по 10 лева за допълнителни консумативи. Операциите, които се извършват за незадържане на урина, изсипвания на матката, на предна и/или задна стена на влагалището и други урогинекологични увреждания, са на европейско ниво, 100% са безкръвни и жените на третия ден си отиват, обясни д-р Хубчев. 
В комплекса вече се извършват всички видове гинекологични операции - онкогинекологични, урогинекологични, които за последните 10 години вече са около 700, лапароендоскопски на миоми, кисти, отстраняване на матка. По отношение на акушерството, микропедиатрията, патологичната бременност, амиосинтезата те вече са на трето ниво, така че АГ комплексът се нареди сред най-добрите клиники в страната, каза д-р Хубчев. Според него между Варна и Плевен подобен комплекс на трето ниво има само в Русе и затова по-тежките случаи се изпращат тук. Освен това персоналът е на средна възраст 35 години, което говори, че младите идват при нас да се развиват, подчерта гинекологът.
Той обаче посочи, че не е нормално бременни жени да минат първо през дадена болница второ ниво, където да ги забавят и когато вече имат усложнения, да ги карат до АГ комплекса на сирени, защото тук персоналът работи 24 часа непрекъснато и винаги на разположение има добре подготвен екип за екстрени случаи.
Накрая искам да кажа, че вече съм на 62 години, но през целия си трудов стаж съм разбрал, че голяма медицина се прави в голяма болница, завърши д-р Хубчев. И за да затвърди високата позиция на АГ комплекса, обясни, че в скоро време там ще заработи ин витро център. Опитът специалистите от комплекса да влязат в медицински център „Щерев“ се оказа несполучлив заради натрупаните там проблеми, обясни д-р Хубчев.