С още две награди се изпъстри артистичната биография на талантливите русенски сестри Пресияна и Мирела Димитрови, които утре от 20 часа ще се борят за победа във финала на един от най-популярните тв формати „България търси талант“ по бТВ.  
Пресияна покори журито и публиката на осемнадесетото издание на Международния фестивал на изкуствата „Бозторгай“ в Казахстан. Тя грабна сърцата им с изпъленията на песните „Повей ветре“ и „I surrender“ и заслужено спечели Гран при. Младата и талантлива русенска певица се състезава в старшата група при децата в категория „Вокал“, а в музикалната надпревара се включиха 150 участници от различни държави.
Дуетната половинка в тв предаването и по-голяма сестра на Пресияна - Мирела, която е миналогодишната носителка на тази награда, също беше в Казахстан. Пътуването на младите певици до Казахстан се реализира с финансовата подкрепа на общинската фондация „Русе - град на свободния дух“. 
Междувременно в Русе се появиха плакати в подкрепа на талантливите сестри, които призовават за подкрепа на момичетата с изпращане на SMS-и по време на финалния тур на „България търси талант“.