Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев разкри, че в понеделник ще депозира своята оставка. Силният човек на „Герена” сподели, че е огорчен от отношението към него и допълни, че единствено феновете на тима могат да променят решението му.

„В понеделник ще депозирам оставката си като председател на Управителния съвет на Левски. Не съм разговарял с другите двама мажоритарни акционери в клуба. За това знаят единствено жена ми и сина ми. Единствените, които могат да променят решението ми са феновете на Левски. Ако усетя, че ми вярват и ме подкрепят бих останал, за да опитам да направим Левски един средно добър европейски клуб. Левски е печелил и титли и купи и пак ще печели. На мен лично не ми е фикс идея да бъда част от тези, които вдигат трофеите. За мен по-важното е Левски да е един добър средно европейски клуб”, заяви Тонев.

„Ако някои са забравили Левски не беше играл в последните две години в евротурнирите. В крайна сметка се класирахме втори и ще играем в Лига Европа, но това, от което можем да бъдем недоволни и по тази причина бе взето решението да бъде сменен Стойчо Стоев е, че не се доближихме като игра до Лудогорец. Вярвам, че през следващата година Левски ще стане шампион. Вярвам, че Левски като игра ще бъде равностоен на Лудогорец и по-добър даже, и го желая с цялото си сърце. Цялата тази черна акция премина границата“, сподели още той.