Върволицата от кандидати за средства от държавата по ремонт на стадионите на отбори в „А“ група става все по-сериозна. Както е известно, Русе също кандидатства за такива пари. 
„Общинският съвет прие искането на „Локомотив“ /Пд/ Община Пловдив да поиска финансова помощ от министерството на младежта и спорта в размер на 1 022 209 милиона лева за изграждането на трибуна „Бесика“ на клубния стадион в парк „Лаута“, пише вчера пловдивският печат. 
„Министър-председателят Бойко Борисов публично се ангажира с подкрепата за местния спорт и нареди Добрев /Драгомир Добрев, кмет на Горна Оряховица - б. р./ да разговаря със спортния министър Красен Кралев за отпускане на пари за местния стадион, за да е готов в края на лятото“, разкрива сайтът „Футбол 24“. И продължава нататък: „Аз също ще се видя с Кралев. Имате пари за нов терен, осветление и трибуни“, бе категоричен Борисов, който бил в Горна за откриването на нова градска канализация. 
Кметът Добрев пък рекъл, че „Локомотив“ ще се кандидатира за Висшата лига, която тръгва наскоро, а и шефът на БФС Борислав Михайлов декларирал подкрепата си с две ръце. 
Да се чуди човек защо вторият отбор в „Б“ група - „Поморие“, трябва да играе бараж с „Монтана“, след като третият - Локо“, се гласи по книжа за елитната дивизия?! Ще е голяма веселба, ако поморийци загубят мача утре и останат извън борда, пък локомотивци от Горна се намърдат в „А“ група!
Но това е друг въпрос. Най-важният е, че Русе, Горна, Пловдив, Варна чакат пари от държавата за футболната база. 
На кой ли стадион първо ще изгрее слънце?