Целият секретариат на Районната колегия на Българския лекарски съюз аплодира на крака награждаването на областния управител Стефко Бурджиев и на началника на медико-информационния отдел в болница „Юлия Вревская“ в Бяла Димитър Димитров за съпричастността им към проблемите на здравеопазването в региона и активното им участие в изработване на областната здравна карта. Тържеството за отличаването на двамата съмишленици на БЛС бе вчера в офиса на организацията в Университетската болница.
Проблемите при изработване на областната здравна карта бяха големи и ако областният управител Стефко Бурджиев не се беше намесил, едва ли щяхме да постигнем този благоприятен резултат, който задоволява медицинските нужди на региона. Срещал съм се с много областни управители в Русе, но такова достойно, енергично и почтено поведение като това на Бурджиев, не съм срещал, каза пред всички председателят на РК на БЛС д-р Антон Въжаров и му връчи плакет на БЛС и грамота. 
Никога не съм се чувствал толкова неудобно, защото това е мое задължение и затова нямам думи да изразя радостта си от оказаната ми чест, отвърна Бурджиев.
С грамота бе награден и инж.Димитров, който според думите на д-р Въжаров е изправил болницата в Бяла на крака и е проявил изключителна компетентност за решаване на проблемите при изработване на областната здравна карта.