Църквата „Св.Николай“ се оказа тясна да побере всички желаещи да се сбогуват с доайена на лекарското съсловие в Русе и страната д-р Антон Въжаров. 
На опелото в храма вчера дойдоха над 150 лекари и медици от всички болници в Русе и съседни областни градове. Сред тях беше и първият председател на Българския лекарски съюз през 1990 година и след възстановяването на съсловната организация през 1999-а д-р Димитър Игнатов от София. Двамата с д-р Въжаров бяха инициаторите за създаване на съюза.
Съболезнователни адреси бяха прочетени от много институции.
Районната колегия на Българския лекарски съюз в Русе посреща с болка и прискърбие новината за смъртта на д-р Антон Въжаров, който бе основна фигура в създаването и укрепването на структурата на Лекарския съюз в Русе и в страната. Вярваме, че той ще остане в душите на всички нас като пример за обединяване на лекарското съсловие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация, се казва в съболезнователното писмо на Управителния съвет на лекарската колегия в Русе до роднините и близките на д-р Въжаров.