Настилката по пътя Русе-Бяла е в трагично състояние и трябва да се направи основен ремонт на съществуващото трасе. Само по Беленския баир в момента има по три пръста коловози, които са изключително опасни. Поставих въпроса и от трибуната на Народното събрание и по този повод възнамеряваме следващата седмица да инициираме отново сбирка на депутатите от Русенски регион. Целта е да излезем с единна позиция за това, че не може да чакаме 2020 година да бъде открит първият лот от магистралата и така да се закръглят 20 години от последния ремонт на настоящото трасе. Това каза народният представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов на пресконференция вчера. Той отбеляза, че депутатите от ВМРО са категорични, че трябва да се приеме нарочно решение, което да ангажира дългосрочната държавна политика с основните инфраструктурни проекти в Северна България - магистралата от Русе до Велико Търново, магистрала „Хемус“ и скоростния път от Видин до София. 
За ВМРО е много важно да обединим цялото патриотично пространство за президентските избори и да излезем с общ кандидат, и в България най-накрая да има алтернатива за президент. Според проучвания и анализи такава обща кандидатура има реален шанс да стигне до балотаж, особено при ситуацията, която е при реформаторите, при БСП. Вървим в посока да консолидираме патриотичното пространство. Това заяви депутатът Юлиян Ангелов, който припомни, че ВМРО-Русе беше първата организация, която номинира Каракачанов за президент. 
По отношение на проблемите на българските общности зад граница Ангелов подчерта, че ВМРО продължава да настоява за отстраняването на шефа на дирекция „Българско гражданство“ в Министерството на правосъдието Катя Матева. Повод за това са хилядите случаи на живеещи в Македония, на които им е отказано българско гражданство. За нас това е недопустимо и е национално предателство. Не може нашата собствена държава да отрича българщината на хора, които са българи, коментира той. Депутатът посочи, че едно от най-важните условия ВМРО да участва в мнозинството в този парламент е именно темата за българите зад граница.