17-годишен ученик в русенска гимназия подал фалшив сигнал за бомба в болница и вдигнал на крак всички криминалисти и униформени да търсят взривни устройства в лечебните заведения в Русе. В крайна сметка след хвърлен много труд и разкарване из целия град злосторникът е заловен в двора на Университетската болница.
В неделя в 13.31 часа на тел.112 постъпил сигнал от анонимен мъжки глас, че в болница има поставена бомба, без да уточни за кое от лечебните заведения в града става дума. В Областната дирекция на МВР веднага съставили екипи с униформени и криминалисти, които са посетили двете болници УМБАЛ и „Медика“ и прилежащите към тях медицински консултативни центрове. Навсякъде били извършени проверки, но взривни устройства не били открити. В това време специалисти установили номера на мобилния телефон, от който бил подаден сигнала, както и собственика му. Оказало се, че това е 17-годишно момче.
При свързване с родителите на момчето се разбрало, че то е на свиждане на негов съученик в Университетската болница. Криминалистите се отправили към Хирургическия блок и открили в беседката до стационара няколко момчета. С тях била проведена беседа, при която станало ясно, че единият тийнейджър е подал лъжливото съобщение от телефона на приятел, който също бил в компанията. Той разказал, че са дошли да видят постъпил на лечение приятел, но нямал нерви да чака да стане 14 часа, когато започват срещите на пациенти с външни хора, затова решил да ускори излизането на приятеля си с бомбена заплаха.
С инцидента предстои да се занимава прокуратурата. Тъй като подателят на фалшивия сигнал може да носи отговорност, ще бъде изправен на съд. Според работещи по случая магистратите би трябвало не само да регистрират нетърпеливия младеж в Детска педагогическа стая, а и да му наложат тежка глоба, за да се замисли всеки, който в бъдеще реши да си прави подобни арогантни експерименти.