Новият изпълнителен директор с „разпознаваем профил“ на ФК „Дунав“, както го обозначи през миналата седмица президентът на клуба д-р Симеон Симеонов, се оказа Ивайло Петков. Другият вариант бил работещият на същата позиция в „Добруджа“ Светослав Петров, но в крайна сметка надделял изборът на Петков. По наша информация днес той трябва да пристигне в Русе.  
Ивайло Петков е роден на 24 март 1976 година в Долни Дъбник. Бившият национал в лявата част на защитата е неколкократен шампион с „Литекс“ и веднъж в Турция с „Фенербахче“. Бил е играч на „Чавдар“ /Бяла Слатина/, „Спартак“ /Пл/, „Литекс“, „Истанбулспор“, „Фенербахче“, „Кубан“ /Краснодар/, „Анкарагюджу“. Слага край на кариерата си през 2011 година в „Литекс“. Той няма някакъв административен опит, но се ползва с твърде добро реноме. Освен това минава за приближен до благодетеля на „Литекс“, е сега на ЦСКА, Гриша Ганчев. Ролята му през последните години на футболния фронт е на мениджър. Петков живее в Плевен  
Интересното е, че той е личен импресарио на двама футболисти от „Дунав“ - на младежкия национал Юлиян Ненов и на Ангел Здравчев.