Алчност и завист са в основата на бруталния грабеж на 21 май призори в центъра на Русе, чиито извършители вече са в ареста.
В часовете преди нападението 23-годишен младеж си пробвал късмета на игрален автомат в казиното на улица „Константин Иречек“ и бил споходен от мечтата на всеки играч. Барабаните на ротаривката замръзнали с еднакви символи и от машината потекли жетони като из ведро. И докато повечето хора в заведението го поздравявали за спечелените близо 500 лева, двама от играещите наблизо решили да ударят джакпота в буквалния смисъл. Г.В. и В.Д., на 27 и 23 години, започнали да държат под око късметлията и когато си тръгнал, крадешком го проследили. На кръстовището между „Борисова“ и „Иречек“ го спънали, при което младежът паднал и си счупил два зъба, а докато се превивал, злодеите издърпали кожената му чантичка и хукнали по водещата към дирекцията на МВР улица „Хан Аспарух“. Малко по-късно двамата съучастници разбрали, че напразно са пребили жертвата си, защото в изтръгнатата чантичка имало само лични документи, а печалбата била прибрана в джоба на ограбения.
Г.В. и В.Д. са заловени по горещи следи и срещу тях е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.