Японски традиции и обичаи превърнаха в четвъртък вечерта Канев център в миниатюрен модел на Страната на изгряващото слънце. За осма поредна година учениците от паралелките с изучване на японски език в СОУ „Васил Левски“ организираха Ден на японската култура, в който показаха какво са научили от езика и обичаите на далечната азиатска страна.
Всички гости бяха посрещани от две момичета, които им подаряваха по една малка кутийка с хартиена звездичка вътре. Късметлиите, чиято звездичка се оказваше шарена, получаваха по нещо безплатно от щандовете в залата. А на тях учениците предлагаха картички, комикси и играчки, много от които изработени от тях самите. На друг щанд, където се продаваха японски чай и суши, любопитните можеха да опитат част от вкуса на японската кухня. Японски прически, маникюр и йероглифи, изписани върху ръка като татус, привличаха по-разкрепостените дами. Автентичен вид на атмосферата придаваха и облечените в кимона участници във фестивала. А някои от гостите дори си направиха снимки, преоблечени в традиционното японско облекло.
Емоционален финал на събитието постави концертът на учениците японисти, които пяха, танцуваха и представиха сценки от японски произведения.