Огромни задръствания се образуват на ГП Е-79 на изхода на Благоевград в посока Симитли заради асфалтиране на пътното платно.

Заради образувалите се тапи, недобрата комуникация между сигналистите, близо час самосвалът с асфалт не можа да пробие предизвиканото задръстване, за да достави сместа, очаквана от работниците и техниката.

За асфалтирането АПИ предупреди водачите още вчера. Разрешението на пътната агенция за днес за асфалтиране е до 14 часа. А днес трафикът по Е-79 е особено интензивен.

Ремонтът започна към 8 часа тази сутрин на изхода на Благоевград в посока Полигона и Симитли. Асфалтира се лентата в посока Симитли.

При бензиностанцията на самия полигон се подготвяше за асфалтиране и насрещната лента. Пропускателният режим се осъществяваше от сигналисти на самата пътноподдържаща фирма „Водно строителство”, а техниката бе на Агромах. Още сутринта към 9.10 часа на един от самосвалите прегряха гумите, образуваха се задръствания.

Най-кошмарни станаха тапите между 10 и 11 ч. Натрупалите се автомобили се пропускаха на дълги етапи от 10-15 минути, вследствие на което се образуваха огромни колони и от двете страни. Колко бяха изнервени водачите е ясно.

Самият самосвал с асфалт, очакван към 10.15, пристигна в 11.15 часа. Заради задръстванията изнервените шофьори споменаваха майките на работниците, а те им отвръщаха със същия „поздрав”.

Малко преди да пристигне самосвалът, стоял над 15 минути в колоната само на 100 метра от чакащата го техника, Е-79 бе опушен от запалената върху платформата на товарен автомобил битумна смес за заливане на фугите между новата и стара настилка.

Ремонтите продължават поне до 14 часа, въпреки днешния интензивен трафик.