„Мисля, че не сте разбрали правилно д-р Симеон Симеонов и заявката му за оставка. Той заяви такава позиция и преди година, но ще остане да ръководи ФК „Дунав“, заяви кметът на Русе Пламен Стоилов на извънредна среща с медиите.
„Общината не се занимава и няма да се занимава със спортно-технически въпроси. Що се отнася до Градския стадион, сигурно помните как изглеждаше преди 5 години. Не беше помръднал от годините, когато бях дете. После веднага започнахме да работим по него. Нищо не може да се направи наведнъж и с магическа пръчка. Нашите ангажименти преди старта на първенството в „А“ група са да изградим съблекалнята за гостите, да поставим ново информационно табло, да приведем сектора за гостуващата агитка според изикванията на БФС, да ремонтираме тоалетните, да поставим нова озвучителна уредба. Тази работа ще ни струва към 300 000 лева. Плановете ни нататък предвиждат поставянето на още 4 козирки. С парите от държавата за ремонт на базата. Очакваме около 1 500 000 лева, други градове и клубове също чакат такава помощ. Подали сме навреме апликационна форма за небходимите средства и мисля, че до месец ще има някакво решение“, каза кметът.
Според него, дори и да има забавяне на тези средства и ремонтът да не почне в удобно време, „Дунав“ би трябвало да играе мачовете си в Русе.
„Ако нашият терен е проблем, сигурно сте виждали терени на някои отбори в „А“ група в много по-лошо състояние. Не виждам защо трябва да се правят компромиси за едни клубове, а към други да се подхожда с максимална строгост. Разбира се, ще се съобразим с БФС, но вярвам, че нашите фенове ще гледат „Дунав“ на Градския стадион“, заяви Стоилов. 
Той бе категоричен, че щом град като Монтана може да се справи с предизвикателството „А“ група, и Русе може да се справи. 
„Тамошният кмет Златко Живков е мой приятел и ние ще почерпим опит от него. Радостното е, че бизнесът се обърна с лице към футбола в Русе. Вярвам, че феновете на отбора ще идват масово на мачовете, защото всеки техен билет е помощ за отбора“, каза кметът.
Той призова в заключение „да не се създава изкуствено напрежение“.