„Победата на „Дунав“ е напълно заслужена, защото отборът се представи най-постоянно. Пожелавам на Веселин Великов, щаба и футболистите му успех в „А“ група“, заяви треньорът на „Верея“ Владислав Януш.
За мача в Русе бе дошъл президентът и спонсор на старозагорския отбор Галин Михайлов, който управлява могъщата фирма „Трейс Груп“.
Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов похвали момчетата си пред камерите на „Диема Спорт“. Според него „Дунав“ има потенциал да се утвърди в „А“ група. „Ще са ни нужни обаче няколко попълнения, които да вдигнат още нивото ни“, каза наставникът.
На въпроса, зададен му от репортера Димитър Тренев как ще ръководи отбора в „А“ група, след като няма необходимия лиценз, Великов отговори: „Надявам се на компромис от БФС“.
По наредба старши треньор на тим в елитния ешелон трябва да е с „Про лиценз“. Веско притежава „А“, който е само със степен по-надолу.
При всички случаи той трябва задължително да остане начело на „Дунав“, защото направи твърде много за кратък период от само две години. Вероятно проблемът с правата му ще бъде решен с фиктивно назначение за старши треньор на специалист, носител на „Про лиценз“. Този човек ще трябва да седи на пейката по време на мачовете, но цялата отговорност по подготовката на тима и спортно-техническите решения ще принадлежат на Великов. 
Такива случаи не са прецедент в българския футбол.