Двама наркозависими, които завързали дружба в затвора, продължили приятелството си и след като излезли на свобода.
13 пъти осъжданият и 7 пъти наказваният му приятел се срещнали на 7 юни 2015 година, когато си купили наркотици и се скрили до гаражи между бул.“Липник“ и ул.“Рига“. Надрусали се, а след като останал сам, единият от рецидивистите решил да разбие някой от гаражите. С големи мъки успял да се пребори с ключалката, но се оказало, че имало и катинар, който държи верига. Тъй като обаче вратите били леко открехнати, наркоманът успял със сила да огъне долния край на едната и влязъл в гаража. След което започнал да изнася от него цилиндрова глава на лек автомобил, два предни амортисьора, скоростна кутия, акумулатор, задно окачване, лети джанти, гуми. Скрил плячката в храсти наблизо, след което се обадил за подкрепа на приятеля си. Поискал да натоварят отмъкнатото в колата му и да го предадат за вторични суровини, но приятелят отложил реализирането на плана за друг ден. Упоритият крадец обаче решил, че сам може да продаде за старо желязо плячката и натоварил някои от автомобилните части. Предал ги на пункт срещу 110 лева. По-късно и двамата отишли за останалите откраднати вещи, които спазарили за 35 лева.
Три дена след кражбата наемателят на гаража видял, че е станал жертва на обирджии. Решил да потърси откраднатото и започнал да обикаля по пунктове, докато засякъл част от собствените си вещи. Подал сигнал в полицията и така обирджиите били заловени. 
Пред съда те се оправдаха, че били под влиянието на опиати и не знаели какво вършат. Тезата им обаче не мина. Вместо това единият рецидивист отнесе присъда от 2 години и 8 месеца затвор, а другарят му - 2 години затвор и 5000 лева глоба. Присъдите са на първа инстанция.