Ръководителят на Националния фронт на Марин Льо Пен вярва, че Европейският съюз се разпада. Според нея, ако Франция реши да се оттегли от ЕС, той ще престане да съществува. Това каза тя в интервю за RT France.

"EС се разпада на малки парченца. И се опитват да спечелят време и да запазят тази структура, но Европейският съюз е като лъч светлина на мъртва звезда. Сега ние се отклоняваме – днес те са способни на всичко, за да предотвратят срутването на тази сграда. Заплаха наказва държавите, които не искат да приемат мигрантите, задължавайки ги да платят € 250 хиляди за всеки мигрант, който няма да приемат.”

„Заплахите и изнудването, към които сега системно прибягва Европейският съюз са на първо място - огромно доказателство за слабост. Какво ще прави Европейския съюз? Ще наложи санкции на Обединеното кралство, ако гласуват за излизане? Ще се откаже ли отспоразумение за свободна търговия?", попита тя.

В допълнение Льо Пен заяви, че Франция може да признае Крим като руска територия, ако тя бъде избрана за президент. Политикът подчерта също, че нейната партия никога не е подкрепяла санкциите срещу Русия. Припомняме, че през февруари, Марин Льо Пен обяви плановете си да се кандидатира за президент на Франция.