Железобетонните траверси, които бяха поставени на входовете на полигона по пътя за Николово и за които писа „Утро“ вчера, вече са махнати и разхвърляни в околните тревни площи. Кой е нарушил разпореждането на областния управител и е отстранил загражденията, не е ясно. Решението да се възпрепятства достъпът на автомобили до полигона разгневи както собствениците на вилни имоти в района, така и инструкторите от автошколите, които не могат да провеждат обученията и изпитите си там. 
Към групата на недоволните се присъединиха и дрифтърите, които веднага организираха мирно шествие в неделя. То ще стартира от паркинга на магазин „Баумакс“ в 12 часа, а целта на участниците в него е да получат обяснение за затварянето на автополигона.
„Достъпът до полигона, на който всеки можеше да покара, е ограничен. Трябва да се обединим, не можем да останем безучастни. Искаме да се съберем и да покажем, че все още духът на младите е несломим. Трябва да си върнем пространството, където можем да се порадваме на майсторско шофиране, а не да го пренасяме по улиците на града и да бъдем притеснявани от странични фактори и забрани“, е призивът на организираното във Фейсбук мирно шествие. 
Организаторите на събитието апелират за спазване на реда и правилата за движение в неделя и молят участниците да бъдат внимателни, за да бъде преминаването през града без инциденти и произшествия. Те са категорични, че ще направят всичко възможно, за да карат отново на полигона.  
Много от коментарите на хората в социалната мрежа гласят, че причината за загиналите младежи по пътя е именно липсата полигони и писти, където те да карат необезпокоявани. Сред мненията не липсват и такива, че затварянето на полигона ще изкара на пътя тези водачи и така опасността от инциденти ще се увеличи. Други пък припомнят, че на полигона често се организират дрифт шоута с цел благотворителност, а така тази възможност отпада.
Областният управител Стефко Бурджиев вчера бе в София и не знаеше, че железобетонните траверси са премахнати.