Списък на най-богатите наследници на руски милиардери пусна списание „Форбс", цитиран от БГНЕС. На първото място с потенциално наследство в размер на 8,9 млрд. долара е Юсуф, синът на шефа на компанията „Лукойл" Вагит Алекперов.На втора позиция в списъка е 4-годишната Тара Мелниченко, дъщерята на собственика на „Еврохим" и СУЭК Андрей Мелниченко, която може да получи наследство от 8,2 млрд. долара.

Виктория, дъщерята на Леонид Михелсон, трябваше да бъде на първа позиция, пишат авторите на класацията, но през 2015 г. на най-богатия човек в Русия от последната оценка на сп. „Форбс" се роди син, поради което неговото състояние от 14,4 млрд. долара трябва да се раздели на двете му деца.

Освен по богатство е направена и проучване кой е най-популярния университет сред децата на милиардерите, който е МГИМО, а специалността - икономика и мениджмънт. 

"Форбс" припомня, че състоянието на милиардерите в Русия възлиза на 283 млрд. долара.

Сметките сочат следното - ако богаташите в Руската република имат общо 243 деца, средно аритметично на всеки от наследници към сегашния момент се падат по малко над 1 млрд. долара.

От списанието уточняват, че списъкът не бива да се приема като истински „рейтинг на наследниците", тъй като при оценката не е отчетен делът от състоянието на милиардерите, което принадлежи на техните съпруги.