Кметът Пламен Стоилов връчи от името на общиината отборна премия от 20 000 лева на футболистите и треньорския щаб на „Дунав“. Той прие вчера тима, за да го поздрави за успешното приключване на сезона и промоцията в „А“ група. На срещата присъстваха председателят на общинския съвет проф. Христо Белоев, зам.-кметът Иван Григоров, шефът на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
„Момчета, имате моето голямо благодаря като фен, гражданин и кмет на Русе! Благодаря на клубния президент д-р Симеон Симеонов, на старши треньора Веселин Великов, на бизнесмените, които помогнаха и помагат финансово на отбора в ситуация, когато клубът е без генерален спонсор. Благодаря на председателя на Областния футболен съвет. Уверявам ви, че отборът няма да има финансови проблеми в „А“ група, тъй като бюджетът е подсигурен. От вас се иска само да играете добре. Вярвам, че „Дунав“ няма да е като метеор, влязъл и излязъл набързо от елитния футбол“, каза кметът.
Той благодари специално на депутата Пламен Нунев за енергичната му работа в полза на клуба. Не пропусна да поздрави и феновете, като ги призова на мача с „Верея“ тази събота. Преди двубоя Община Русе ще предложи на зрителите атрактивна програма. 
Кметът веднага добави, че на дневен ред стоят задачи за бързо решаване с ремонти по Градския стадион - съблекални, сектор за гости, озвучаване, тоалетни, терен, осветление. Той изрази надежда, че ФК „Дунав“ ще покрие всички изисквания на БФС и отборът ще играе първия си домакински мач на Градския стадион. 
„Имате нашата пълна подкрепа! Пожелавам ви пълни трибуни и силен старт!“, обърна се към футболистите председателят на общинския съвет Христо Белоев.
„Благодаря на всички момчета! Те заслужават само адмирации. Мнозина не ни вярваха, но се доказахме. Докато аз съм старши треньор, „Дунав“ няма да участва в уговорени мачове. Искам всички да са зад отбора, да го подкрепят и обичат!“, заяви Веселин Великов.
„Дунав“ мина през трудни моменти. Спокойно мога да кажа, че за 12-те години, откакто съм председател на Областния футболен съвет, не съм срещал по-голяма подкрепа като тази през последните сезони от кмета и общината. Вярвам, че „Дунав“ ще играе с успех в „А“ група. Няма много време, затова трябва да се работи бързо и експедитивно по ремонта на Градския стадион“, отбеляза Димитър Димитров-Кулеманс.