110 нови картини, рисувани през последните две години, показва в новата си изложба в залата на „Борисова“ 6 русенският живописец Владимир Ангелов.  Изложбата, с която авторът отбелязва 50 години професионална кариера, бе открита от поетесата Мануела Симеонова, а областният управител Стефко Бурджиев връчи на художника плакет. 
Няколко пейзажни теми доминират експозицията - Ангелов търси и открива ново звучене на винаги различната красота на Дунав и бреговете му, разкрива неподозирани прелести на удивителните гледки в Боженци, Крушунските водопади, Еменския каньон и други български и чуждестранни природни хубости.  
Иска ми се да провокирам русенци да преоткрият и красотите на Поломието, което е само на една ръка от нашия град, но не всички знаят какво съкровище на гледки и емоции е то и как всъщност представлява едно своеобразно огледало на духа, казва художникът. Той признава, че е изкушен от нюансите на залезите, които обагрят винаги различно дунавските брегове, и че винаги се възхищава на играта с багри, която поднасят есента и зимата. В своята изложба той показва и най-новото си пристрастие - портрети на кучета на свои приятели.