46-годишният професионален шофьор Милен Митев от каспичанското село Златна нива да чака присъда задържан за постоянно в ареста. Това поиска вчера прокуратурата, а състав на Русенския окръжен съд сметна, че това е единствената адекватна мярка за сочения за наркотрафикант. Решението обаче може да се обжалва.
Петък, 13-ти, действително се оказал фатален за Милен, тъй като тогава той бе задържан на Дунав мост. В карания от него бус с пътници от Нови пазар „Фиат Дукато“ бяха открити 39 пакета хероин с общо тегло 20 килограма на стойност над 800 000 лева по цени на съдебната система, които са доста по-ниски от пазарните. Впрочем мъжът е осъждан неведнъж, но за далеч по-дребни престъпления - побой и шофиране пиян. Ако обаче сега бъде осъден, го чакат между 10 и 15 години затвор и от 100 000 до 200 000 лева глоба. Прокуратурата подчерта, че именно предвиденото тежко наказание може да накара Милен да се укрие от правораздаването, ако бъде освободен.
Двамата му адвокати пък контрираха, че той никога не е бил задържан и престоят в ареста ще му се отрази зле психически. Освен това има приятелка, която е студентка, тежкоболна бивша съпруга и дъщеря от нея и всички дами покрай него разчитат на неговата издръжка. Отделно Милен бил възпитан в семейство, изповядващо ценности, а картината около засечения наркотрафик не била изяснена. Самият шофьор пък бил готов да съдейства на разследването, за да приключи случая възможно най-скоро, но досега не е давал обяснения как е попаднал в ситуацията. В крайна сметка засега съдът отсече, че мястото му е в ареста.