3340 действителни и недействителни бюлетини от 10 избирателни секции във Ветово ще минат през ръцете на правосъдието. Вчера в Административния съд започна ревизията на балотажа за кмет, който бе спечелен от Георги Георгиев. В съдебна зала бяха проверени резултатите от 5 секции, в които са пуснати 2103 бюлетини. А засега равносметката показва, че във всяка секция спор пораждат между 5 и 10 от вота. Броенето продължава и днес, когато се очаква да бъде ревизирана и работата на останалите 5 секции.
До преглеждане на бюлетините в съда се стигна, след като издигнатият от местната коалиция „Бъдеще за всички“ Георгиев победи със съвсем малка разлика опонента си от ДПС д-р Мехмед Мехмед. Той събра доверието на 50.11% от населението, които пуснаха 3233 бюлетини в негова полза. Докато опонента му се оказа със завоювани 3219 избиратели или 49.89% подкрепа. Заради едва 14-те гласа разлика кандидатът на ДПС оспори изборния резултат и макар първоначално Административният съд в Русе да отчете, че няма данни за опорочен вот, Върховният административен съд постанови, че е необходимо преглеждане на бюлетините.
През ревизия ще преминат изборните книжа в шестте секции във Ветово, две в Сеново и по една в Кривня и Писанец. Още с отварянето на първия чувал с бюлетините вчера се породиха спорове и съмнения за неправилно отчетени гласове. Впрочем преглеждането на пуснатите в първата секция 341 действителни бюлетини и 11 недействителни отне около час. В броенето и сортирането на бюлетини и изборни документи се включиха допълнителни съдебни служители, за да протече процесът възможно най-стегнато. 
Седем се оказаха спорните отчетени като действителни бюлетини от първия чувал. 3 от всичките 11 недействителни също срещнаха разнопосочни коментари и бяха отделени. Част от спорните моменти са, че отчетени като валидни гласове за Георгиев са маркирани със знак, наподобяващ снежинка, а не утвърдените от ЦИК чавка и хикс. Въпросителни предизвика и огромен хикс, който е поставен в подкрепа на д-р Мехмед и макар да излиза от неговото квадратче, то не засяга това на опонента му. Спорни се оказаха и удебелени хиксове, както и гласуване с удивителен знак и знак за равенство.