Ние сме екип специалисти - диетолог, готвачи, транжор, хлебар, сладкар и психолог с многогодишен и международен практически опит.
Наясно сме с взаимовръзките на храната и човешката психика, здраве, енергия и стройност.
В нашата кухня се стараем да използваме максимално натурални и пресни суровини от производители с лице и име, за които натуралното хранене е мисия.
Използваме пълнозърнести брашна, предимно от лимец, пшеница, ръж и овес, заместваме белият ориз с кафяв, бялата захар с кафява, стевия, меласа или полиоли/ферментирали захари с нисък глекимичен индекс и малко калории/.
На място си квасим киселото мляко, кефира, тестото и зелето.
Покълваме си лимец, слънчоглед и нахут.
Изстискваме на бавни обороти ябълки, портокали, моркови, спанак, целина, житна трева и цвекло, за да създадем зареждащи, ободряващи, пречистващи и засищащи пресни сокове, който при желание обогатяваме с блендирани ядки.
Сами си правим пастата и лазанята от лимец, а каймата от месо.
Овкусяваме продуктите си само с натурални и по възможност пресни зеленчуци, кореноплодни, подправки и билки.
Сгъстяваме с пълнозърнести брашна и растителни фибри.
Стараем се всяка наша порция да е балансирано структурирана по макронутриенти - протеини, въглехидрати, мазнини и фибри, така че консумиращите да получават естетическа наслада и здраветворни ползи - да са вкусно нахранени и за дълго, поне 3-4 часа, сити.
Подбираме традиционни и обичани блюда от българската и световната кухня, които доработваме и приготвяме по максимално щадящи технологични режими.
Отчитаме потребностите на човешкото тяло и се стараем максимално да прилагаме критериите на хранителната пирамида, за да създадем солидна основа за здравето, енергията и стройността на всеки наш клиент.
Накратко, следваме заръките на Хипократ, Храната да е нашето лекарство...
С предлагания от нас асортимент, ние можем да създадем комплексни хранителни решения за целия ден, индивидуално обособени за всеки пол, тип метаболизъм, двигателна активност и конкретната цел в момента - просто Балансирано хранене, Отслабване или Спортно хранене за покачване на мускулна маса.
Предлагаме пакети Баланс, Отслабване и Спорт.
Опитът ни потвърждава, че с Натуралните блюда, които ние предлагаме, следвайки прецизно предписанията ни, човек, който се храни вкусно, натурално и полезно 4-5 пъти на ден, за месец комфортно и екологично за здравето си може да намали 3-5 кг/мазнини/ или да увеличи 1-3 кг/мускулна маса/.
Всяка неделя от 12:00 провеждаме групови занятия от Курса за балансиране на теглото, където създаваме разбиране за взаимната зависимост между мисли-храната-двигателна активност-здраве,енергичност и стройност.
Ръката ни е протегната за партньорство към частни лица и организации, за които активният начин на живот, здравословното хранене, здравето и просперитета както личните, така  и на най-близките ни хора и обществото са мисия.
Целта ни е да променим съществуващата матрица на масовото хранене с неправилно структурирани храни и да ги заменим с натурални и максимално съответстващи на потребностите на тялото. Започвайки от най-ранна училищна възраст, където под формата на игра да обясним на децата какви са потребностите на телата им и кои храни са най-полезни за тях.
Да им гарантираме правото да избират осъзнато.
Опитът ни потвърждава готовността на малчуганите и тийнейджърите бързо да се ориентират и правилно да разбират и избират кое е по-доброто за тях.
От тук насетне следва мултиплицирането, за което, твоята подкрепа е Важна за нас!
Щом все още четеш това, вярвам, че това е истински Важно и за Теб!
Радвам се, че сме с още един човек повече!
Предлагам ти да харесаш и споделиш с приятели информацията за нас.
Включи се в някои от нашите инициативи.
Заповядай в ресторанта ни в Центъра за натурално хранене в Русе, ул. „Тулча“ 15, Easy Food, или си поръчай по телефона храна за дома и офиса, за да опиташ и лично да се увериш за истинността на думите ни.
Дай на тялото си възможно най-подходящата храна за Здраве, Енергия и Стройност.
Живей натурално и вкусно!
Бъди с нас!

Хипократова супа

Преди хиляди години бащата на медицината, Хипократ, ни е завещал: „Нека храната да е Ваше лекарство и лекарството Ваша храна.“
Супата, която носи неговото име, се приготвя само от зеленчуци и още в древността е наричана „лекарство за всички болести”.
 Немският лекар – д-р Макс Герсон, твърди, че тази вълшебна супа дори лекува рак. 
Д-р Герсон предлагал на всички свои  пациенти да консумират от тази супа.
 Необходими продукти:
1 глава целина
2 малки стръка праз
2 бр. кромид лук
1 бр. корен от магданоз
1 кг домати
1 кг картофи
2-3 скилидки чесън
1/2 връзка пресен магданоз
Начин на приготвяне:

Специално за тази супа зеленчуците не трябва да се белят. Изтъркайте ги хубаво под течаща вода, след което ги нарежете на едри парчета и ги сложете в тенджера.
Супата да се готви бавно – близо 3 часа, след което се блендира.
 Количеството използвана вода зависи от това колко гъста искате да е супата.
Можете да съхранявате Хипократовата супа в хладилник, но не повече от 2 дни.
Живей активно и вкусно!

Мъфини с лимец

Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч. брашно от лимец
3 бр. моркови
1/2 ч.ч. счукани орехи
1/2 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. прясно мляко
2 бр. яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян карамфил и индийско орехче
Начин на приготвяне:

 Захарта, медът, яйцата, зехтинът и прясното мляко се разбиват с миксер. Добавят се брашното, бакпулверът и подправките, до получаването на хомогенна смес. 
Накрая се прибавят настърганите моркови, стафидите и смлените орехи, обърква се добре. Сместа се разсипва във формички за мъфини и кексчетата се пекат в загрята на 180 С фурна до готовност, около 25 минути.