Година и 8 месеца по-рано от затвора ще излезе бургазлията Дойчин Янков, осъден за убийство на собствената си майка.

Днес Бургаския окръжен съд одобри предложение на специализираната комисия , според което мъжът може да бъде освободен предсрочно условно.

Преди да влезе в съдебната зала Янков се прекръсти. Набих я, защото напук ходеше до тоалетна в леглото, оставил я жива, каза затворникът. Пред съда той призна, че "бил пийнал". Съжалявам и се разкайвам, допълни Янков. Той смятал да живее при сина си, имал и работа.

Прокурорът Дарин Христов не се противопостави на предложението на комисията, а съдът прецени, че затворникът може да се порадва на свободата по-рано, но трябва половин година да посещава срещи с пробационен служител.

Магистратите определиха предсрочно условно освобождаване и за друг убиец - 35-годишният Сашо Ламбов от Нова Загора с 16-годишна присъда. Той ще напусне бургаския затвор близо 2 г. и 9 м. по-рано.

Ламбов е завършил 4-ти клас и преди да бъде осъден е работел като касапин.

Над 10 лишени от свобода застанаха днес пред съда в Бургас с надеждата това да е последното им посещение в съдебната палата. Предложенията за предсрочно условно освобождаване се разглеждат на два месеца.