БСП не подкрепя кандидатурата на Томислав Дончев за министър на труда и социалната политика. Това стана ясно от думите на депутатите от левицата Таско Ерменков и Жельо Бойчев пред журналисти в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Един министър по-малко за присъствие на парламентарен контрол, както Кунева и Бъчварова, заяви Таско Ерменков и пожела на Дончев „дано работата му бъде малко по-успешна от усвояването на европейските средства, за които твърдят 100% усвояемост, а на практика е 100% разплащаемост от българския бюджет”.

БСП не подкрепя правителството на Бойко Борисов, за да подкрепя и неговите министри, категоричен бе Ерменков.

От своя страна Жельо Бойчев смята, че сме свидетели на поредната управленска и кадрова криза в това правителство. „Явно Борисов има универсални министри, като Кунева, сега и Томислав Дончев. Последният път, когато Томислав Дончев беше предлаган за министър на финансите, правителството падна. Нещо ми напомня, че сме в подобна ситуация и сега. Не може да подкрепим правителство, което провежда такъв тип социална политика”, посочи Бойчев. Той заяви, че БСП няма да дава никаква подкрепа за това правителство. Всеки ден от работата на това правителство е вреден за страната, смята още депутатът от левицата.

Жельо Бойчев увери, че БСП няма да участва в пазарлъците за събиране на гласове в подкрепа на кандидатурата на Томислав Дончев.