Футболистите на „Дунав“, спечелили шампионската титла на България по футбол за юноши старша възраст, ще се съберат в събота, за да отбележат 30-ата годишнина от завоюването на трофея. По програма те ще си дадат среща в 15 часа на комплекс „Марисан“, където ще изиграят приятелски мач на малки врати. Вечерта пък ще се отдадат на спомени и почерпка в елитно заведение.
Този отбор става номер 1 у нас през 1986 година. В основата на неговото сформиране и развитие е треньорът Любен Марков. Легендарният вратар на „Дунав“ през 70-те години е назначен обаче междувременно за старши наставник на мъжкия тим и така щафетата при юношите е предадена на колегата му Благой Далев.
Финалният турнир през юли е в Несебър. Воденият от Далев отбор се пада в група с ЦСКА, „Левски“ и „Пирин“ /Благоевград/. Русенските момчета бият за начало „армейците“ с 5:1, в чиито редици е станалият по-късно световна звезда Емил Костадинов. Нататък следва равенство срещу левскарите от 1:1 и нов успех срещу „Пирин“ с 2:0.
Финалът е срещу „Ботев“ /Пд/, чиято детско-юношеска школа дълги години се счита за най-силната в България. Редовното време завършва при 0:0, но дунавци печелят титлата след изпълнение на дузпи - 4:3.
В редиците на „Дунав“ е Анатоли Нанков, който прави после най-сериозна футболна кариера сред съотборниците си като играч на ЦСКА и националния тим. 
Ето и имената на футболистите, донесли тази титла в Русе: Вратари: Валентин Костадинов, Владимир Кирилов; защитници: Ценко Василев, Чавдар Илиев, Ивелин Пенев, Красимир Йорданов, Деню Дянков; халфове: Кирил Кирилов, Тихомир Йорданов, Евгени Колев, Чавдар Йозов, Иван Ветронов, Румен Русев; нападатели: Анатоли Нанков, Шенол Мустафов, Стефан Минков.