Баскетболистките на „Дунав 8806“ проведоха първа тренировка само с едно от новите си попълнения - американката Латриша Лъвингс. Семейни проблеми ще забавят с няколко дни сънародничката й Талия Мейбъри, а Кристина Сантяго ще се присъедини към отбора на 9 септември.
„Постарахме се да създадем тренировъчни, битови и всякакви други условия за добра работа на нашия тим. Целта е ясна - титла в първенството и купа на страната. Дай боже момичетата да се предпазят от контузии“, заяви зам.-кметът на Русе Свилен Иванов.
Най-вероятната дата за мачовете от първия кръг в новото първенство на Националната лига ще е 18 октомври.
„Дотогава трябва да поработим много солидно. Ще организираме няколко контролни срещи, ще участваме на два турнира в Румъния, както и на турнира „Русчук“, който ще се проведе през последния уикенд на септември. Покани за „Русчук“ ще бъдат изпратени до два клуба от чужбина“, обясни старши треньорът. 
На въпроса как върви възстановяването на претърпялата операция на коляното Жаклин Златанова, той отговори, че ще се запознае със състоянието й до края на седмицата. Жаклин излезе на терена с топка в ръце и се включи в тренировката.
Божков говори накратко и за новите баскетболистки.
„Латриша е център с много добър потенциал. Тя ще е полезна в защита. Талия Мейбъри е отличен плеймейкър“, каза треньорът.