Класиката срещна любов! Така може да се опише концертът на „Юрая Хийп“ в „Булстрад Арена“, който обори и най-големите скептици и изненада приятно и най-големите оптимисти. Британските ветерани заляха залата със здрав рок още от първите тактове, като умело вдигаха градуса на публиката, за да я превърнат в един огромен хор. 
Няма да забравим тази интелигентна публика! Ще дойдем пак в Русе! - заяви основателят на бандата Мик Бокс, който още пази спомени от концерта на „Юрая Хийп“ в града през 1988 година.
На сцената без пестене и с видимо удоволствие се раздадоха всички. Мик Бокс блесна с виртуозни сола на електрическа и акустична китара, а пианистът Фил Ланзън, барабанистът Ръсел Гилбрук и бас китаристът Дейвид Римър имаха специални инструментални сесии. В постоянен контакт с публиката беше все по-широко усмихващият се вокалист Бърни Шоу. Легендите изсвириха всичко най-добро от творчеството си, а естествената кулминация беше хипарският химн „Джулай морнинг“, превърнал се в България в символ на любовта и свободата. По време на биса пък на сцената се качи мениджърът на групата и получи специална торта за рождения си ден.
Сред най-атрактивните фенове бе отец Мирослав Павлов от храма „Св.Николай Чудотворец“, който спечели покана за концерта от играта на „Утро“ и организаторите „Loud concerts“. Свещеникът единствен в залата носеше култовия албум на групата „Look at Yourself“ с прочутата обложка с огледало от станиол. И беше забелязан от звездите на сцената.
В края на концерта настана раят за колекционерите. Развълнуваните от обичта на публиката музиканти стиснаха десетки подадени за поздрав ръце, Мик Бокс хвърли към първите редове поне стотина специални перца за китара, фронтменът Бърни Шоу подари и хавлията си, а барабанистът Ръсел Гилбрук връчи на един щастливец една от палките си. След това най-търпеливите получиха от антуража на групата партитурите на музикантите.
Минути преди шоуто няколко късметлии имаха лична среща с групата. Сред тях бе Ивелин Радулов, изтеглен от щастливия жребий в играта на „Утро“ и „Loud Concerts“.
Къде се намира шадраванът, който е сниман на картичката? Този въпрос зададе Мик Бокс на Ивелин, а поводът бе, че фонтанът пред Съдебната палата бе една от забележителностите на картичката на Русе, която Мик Бокс получи като подарък заедно с икона на закрилника на Русе Свети Георги.
Всъщност часове по-рано емблематичният музикант беше на метри от фонтана, но явно е гледал друга красота. Заедно с вокала Бърни Шоу остователят на „Юрая Хийп“ бе седнал на бира в „Хепи“, където или остана неразпознат, или клиентите не посмяха да му досаждат.
Ивелин не пропусна да се снима за спомен с британските звезди и получи автограф на плаката си лично от всеки един.
„Здрависаха се с мен, обърнаха ми внимание, но нямаше възможност да им задам въпросите, които си бях подготвил. Срещата беше непосредствено преди концерта и беше много вълнуваща и емоционална. Самият концерт също много ми хареса, сподели за „Утро“ Ивелин.