Победа на „Дунав“ срещу „Септември“ /Симитли/ утре ще означава, че футболистите от русенския отбор ще триумфират като шампиони във втора дивизия и ще осъществят лелеяната мечта на феновете за пробив до „А“ група. Последните мачове на „небесносините“ сред майсторите бяха преди 25 години.
Очертаващият се като исторически двубой ще започне в 18 часа и ще бъде рефериран от силистренския съдия Димитър Желязков. Негови помощници ще са Теодор Петров и Калин Киров.
„Прогнозата на синоптиците вещае хубаво време. Иска ми се на стадиона да дойдат колкото се може повече хора“, каза пред „Утро“ президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов.
На въпроса дали върви някаква предварителна организация по празнуване на квотата в елита още на терена след края на мача, той отговори отрицателно.
„От суеверие не залагаме на никаква подобна подготовка. Нека момчетата първо свършат работата си на терена“, пожела д-р Симеонов.
С призив за повече зрители на Градския стадион се обърна и старши треньорът на отбора Веселин Великов.
„Трябва да направим тази решителна крачка и да зарадваме феновете. Всички титуляри ще са на линия с изключение на наказания за един мач Светослав Читаков“, каза Великов пред „Утро“.
А момчетата му наистина трябва да са мобилизирани до предела на възможностите си, защото „Септември“, макар и на последно място в класирането, е съставен от опитни футболисти. В атаката на този тим са бившият голмайстор на „Нефтохимик Деян Христов и добре познатият на русенската публика Владимир Каптиев. Доскорошният капитан на „Монтана“ Валери Георгиев пък е стълб в отбраната. С много опит в отбори от „А“ група е защитникът Димитър Петков. Добри играчи още са Лулейски и Гуцев.