Най-добрият ни тенисист Григор Димитров обясни, че последните дни са били като буря за него. Както е известно, в неделя той загуби драматично финала в Истанбул, а два дни по-късно отпадна още в първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. След поражението от Пабло Кареньо-Буста с 6:7(3), 3:6 в испанската столица Григор намери оправдание и изтъкна причините, довели до голямото му пропадане в последните дни.

"Каквото и да кажа, би звучало като извинение. Летях от Турция в понеделник сутринта, не тренирах. Във вторник излязох за 30 минути на корта да позагрея. Искам да гледам от позитивната страна, ще си почина няколко дни, тялото ми има нужда от това", каза Григор.

"Последните дни бяха като малка буря. Но не съм в тежък период. Чувствам, че съм на прав път и скоро ще успея. Бекхендът ми е по-добър и силен. Но трябва повече да го използвам, да имам ритъм, да изчистя още някои неща. Искам да си върна позициите в ранглистата, да се поуча от грешките", амбициран е хасковлията.

"В Истанбул играх добре, направих големи точки, но всички сме хора, бъркаме. Извиних се на Диего (б.р. - Шварцман), че се държах така на финала и при първата му титла. Знам, че беше ужасно от моя страна, много лош пример за хората, за младите. Още веднъж се извинявам на всички", добави Григор Димитров, който се държа скандално на финала в Истанбул в неделя, когато беше много изнервен и потроши няколко ракети.