Младите русенски музиканти, възпитаници на Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“, Катрин Терзич и Александър Събев се представиха отлично на международен конкурс в София. Двамата представиха Русе на 26-ия международен музикален форум за композитори, камерни ансамбли и инструменталисти „Музиката и Земята“, чийто артистичен директор е известната българска пианистка проф.Жени Захариева. Сред имената на членовете на журито личат прочути виртуози като българката Лидия Ошавкова, Фумие Фукуи от Япония, Ксавие дьо ла Бретонери от Франция и други.    
Катрин Терзич, която е деветокласничка от класа по пиано на Евгени Желязков, се представи с „Отражение на водата“ на Дебюси и „Фонтаните на Вила д‘Ест“ на Лист. Нейното изпълнение бе адмирирано от журито, което й присъди специална награда за изпълнение на френска музика. Призът е стипендия за участие в майсторски клас, който ще бъде проведен във Френския културен център в София на 10 и 11 май. 
Александър Събев, ученик от 11 клас в НУИ и възпитаник на преподавателката по цигулка Анелия Попова, спечели първо място в класирането на младите цигулари. Той се представи с Валс скерцо на Чайковски и първа част на Испанска симфония на Лало. Русенските участници в конкурса завоюваха своите призове в творческо състезание с още 43 участници в артистичната надпревара от България и други държави.