Възпитаничката на Националното училище по изкуствата Катрин Терзич получи трета награда от осмото издание на международния конкурс „Млад пианист на Севера“, който се проведе в град Нюкасъл в Англия. Участието на младата пианистка стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на общинската фондация „Русе - град на свободния дух“ и „ВН социален проект“ на фирма „Еконт“.  
15-годишната пианистка беше избрана за участие след селекция на организаторите на конкурса и свири на една сцена с още 39 музиканти, разпределени в три възрастови групи. Конкурентите на русенката бяха от четири континента - от държави в Европа, Азия, Америка и от Австралия. Катрин представи произведения на Моцарт, Шопен и Дебюси. 
Катрин Терзич свири на пиано от 6-годишна и в момента е ученичка на клавирния педагог Евгени Желязков в училището по изкуствата. Лауреат е на национални и международни конкурси. Сред наградите й са отличия от конкурсите „Карл Филич“ и „Крайова пиано“ в Румъния, „Слънце, радост, красота“ в Несебър и „Мила Михайлова“ във Варна.