Два допълнителни бързи влака със задължителна резервация ще пътуват всеки петък от София до Варна през Горна Оряховица и в неделя в обратното направление. Допълнителните влакове ще се движат до 25-и септември 2016 г. в отговор на повишеното търсене на транспортни услуги между столицата и черноморския град през летния сезон.

Бързият влак със задължителна резервация № 2671 от София за Варна ще потегля всеки петък от Централна гара София в 14:15 ч. и ще пристига във Варна в 21:25 ч. В обратното направление, бързият влак със задължителна резервация № 2672 от Варна за София, ще пътува в неделните дни, като ще тръгва от гара Варна в 12:20 ч. и ще пристига в София в 19:41 ч.

По маршрута София – Варна – София композициите на двата сезонни бързи влака „Варна Уикенд” ще бъдат съставени от три второкласни вагона и един първокласен вагон.

През периода на Великденските празници бързите влакове със задължителна резервация София – Варна – София („Варна Уикенд”), вместо на 29-и април (петък) и 1-и май (неделя), ще се движат извънредно на 28-и април (четвъртък) от София до Варна и на 2-и май (понеделник) от Варна до София, както и на 5-и май (четвъртък) от София до Варна, вместо на 6-и май (петък).

Клиентите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД могат да получат подробна информация на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари.