Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 17 часа домакински двубой срещу „Добруджа“. Преди мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.

- Веско, доколко важна е тази среща при аванса ви от 10 точки пред „Поморие“?
- Важна е, защото при победа ще влезем на практика в „А“ група.
- Как ще коментираш заканите от „Добруджа“, че отборът им идва за победа?
- Като гледам таблицата с класирането, добруджанци трябва да се съобразяват с нас, а не ние с тях. И да завършим равен, имаме добър аванс. Те да му мислят как да се спасяват от изпадане. Логично е напрежението при тях да е по-голямо. Ще играем за победа и както през цялото първенство под знака на феърплея. Важноте е да действаме освободено и със здраво самочувствие. 
- Добре ли е, че мачът ще се предава директно по „Диема Спорт“?
- Ние искахме двубоят да е в петък, но... Ето още един повод да играем добре, да спечелим мача и да покажем на цяла България, че неслучайно сме водачи в класирането. Сигурен съм, че и публиката ни ще покаже, че е номер едно. Нека феновете да ни подкрепят както винаги.
- Ще има ли отсъстващи основни футболисти освен наказания с лишаване на права за 1 мач Михаил Милчев?
- Марио Петков страдаше от възпаление в крака още на мача с „Локо“ /Мездра/. Тези дни се наложи да мине през хирург. Не е нещо сложно и опасно, но момчето изпитва болки и затова отпада от сметките ми. 
- Юлиян Ненов?
- Той тренира наравно с другите и ще бъде включен в групата. До последния момент ще преценяваме дали да бъде титуляр.