Непосредствено преди и по време на празниците „Енерго-Про“ няма да прекъсва електрозахранването на своите клиенти, пропуснали да заплатят сметката си за консумирана електроенергия в срок, съобщиха от компанията. Отчетниците на дружеството ще продължат да отчитат показанията на електромерите по график.
Клиентите от Русе, които са пропуснали да заплатят сметките си за електроенергия в срок, могат да го направят и през почивния 30 април, от 9:00 до 13:00 часа, когато ще работи дежурна каса в Централна поща. Дължимите суми могат да бъдат преведени и чрез електронните начини за заплащане на електроенергия Epay и електронно банкиране. Възможност сметките да бъдат платени предоставят и касите на EasyPay.
64 дежурни аварийни екипи на „Енерго-Про Мрежи“ са в готовност да реагират своевременно при възникване на аварии по електроразпределителната мрежа по време на Великденските празници от 29 април до 2 май. Те са оборудвани с необходимите средства за комуникация, автомобили и инструменти, за да възстановят максимално бързо електрозахранването на клиентите.