До 10.05. учениците от 1. до 12. клас могат да участват в Зелената олимпиада. В специално създадената онлайн платформа zelenaolimpiada.bg те могат да решават тестове на екологична тематика. Всеки желаещ трябва да се регистрира в сайта, като посочи трите си имена, телефон, клас, училище и град. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Зелената олимпиада на 20.05.2016 г.

Тази година инициативата е част от мащабна информационна кампания на МОСВ "Яко е да си еко". Тя се провежда с финансовата помощ на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г. ", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от кохезионния фонд на Европейския съюз.

Ще бъдат наградени общо 18 участници - по трима от всеки район за планиране: Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен и Югоизточен. Наградите са MP3 плеър за начален курс, смартфон за среден курс и таблет за горен курс.

Шест заключителни събития ще се проведат в градовете с най-голяма активност. На тях ще бъдат поканени училищата с най-много участвали ученици, а Зуека и Рачков ще изнесат уникалното си представление "Яко е да си еко".

Зелената олимпиада е най-мащабната екологична образователна инициатива. Тя се организира от Академика БГ за четвърта година, като във всяко издание участват близо 5000 деца от цялата страна. Стимулирайте децата от вашето училище да се включат. Очакваме ги!