Тежки здравословни проблеми и предстояща операция на адвоката му станаха причина делото срещу 48-годишния Джелил Алиев да се препъне за втори път. Очаква се процесът да стартира при третия опит след две седмици, когато обвиненият в убийство клошар ще бъде защитаван от нов адвокат.
Както „Утро“ писа, Джелил стигна до съд след зловещ побой над своя събрат по съдба Пламен на 19 август 2015 година. Спорът между тях породила изоставена къща в района на Жабешкото, която пръв си заплюл Алиев, но впоследствие и другият аутсайдер започвал да обитава. След солиден запой нежеланият новодомец бил налаган свирепо, макар да бил в безпомощно състояние и не се отбранявал. Експертиза показала, че докато бил пребиван до смърт, Пламен е бил с 5.05 промила алкохол в кръвта - концентрация, която би убила всеки нормален човек, който няма зависимост към чашката. Няколко часа след побоя нежеланият гост бил открит от шофьор, а лекарите положили усилия, за да спасят живота му, но мъжът починал от раните си и по-конкретно от счупило се ребро, което се забило в белия му дроб. 
Първоначално съмненията за съдения 5 пъти, последно за опит за изнасилване, Джелил бяха, че е убил без да иска Пламен, но след това го застигна обвинението за умишлено убийство.